011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

BOJE CVEĆA - ZNAČENJE


Simbolizam zasnovan na boji cveća je posebno poglavlje u njihovoj tradiciji.

Zapravo, svaka boja cveća, počev od tamno crvene ruže do svetlo žutog narcisa, nudi bogatu i značajnu priču, staru hiljadama godina.


Boja cveća koju izaberete za buket je jednako važna kao i vrsta cveća koju ste izabrali.
PLAVA

Bledo plave nijanse hortenzije ili tamno plava boja irisa, mogu umiriti brige i preokupacije svojim efektom smirenosti i vedrine. Buket svežeg plavog cveća deluje kao lek protiv nervoze.

ROZA

Ova boja odiše otmenošću i veselošću. Nezavisno od oblika cveta – od čvrstih, malih pupoljaka rozih baštenskih ruža do nežne kamelije u vrhuncu cvetanja – rozi cvetovi znače mladost, nevinost i uživanje.
LJUBIČASTA

Sa poreklom koje se vezuje za kraljevstvo i svečanost, ovo cveće predstavlja dostojanstvo, ponos i uspeh. Bilo da je buket sačinjen samo od ljubičastog cveća ili je cveće drugih boja kombinovano sa ljubičastim kako bi se postigla dubina i kontrast, on simbolizuje dostignuće i divljenje.


CRVENA

Neosporna energija je prisutna u crvenoj boji – energija koja ima moć da transformiše inače skroman cvet u esenciju požude, snage i strastvene ljubavi. Kako simbolizuje lepotu, hrabrost i vrelinu, nije iznenađenje što prelep buket crvenog cveća ne nailazi na odbijanje.BELA

Često povezivana sa nevinošću, humanošću i poštovanjem, belo cveće simbolizuje jednostavnu lepotu. Luksuzne, svilene latice mirisne gardenije; mali, beli zvončići đurđevaka; ili “tiha drama” 101 bele ruže...odišu umerenošću i elegancijom.
ŽUTA

Postoji dobar razlog zašto ne možete odoleti da se ne nasmejete kada ugledate buket prelepog, vedrog žutog cvećažuta boja budi osećanje sreće i veselosti. Takođe, ona je simbol prijateljstva, te buket sačinjen od žutog cveća simbolizuje nove početke i uživanje.NARANDŽASTA

Nema ničeg stidljivog u narandžastoj boji – njena poruka je jasna i očigledno ponosna. Simbolizuje energiju, entuzijazam i toplinu. Buket narandžastog cveća znači samopouzdanje, zadovoljstvo i želju za životom.
ZELENA

Sinoniman sa prirodom i savršen pratilac svakom cveću. Zelena boja simbolizuje zdravlje, elastičnost, dobru sreću i mladost. Buket zelenog cveća ili jednostavna prelepa biljka nose poruku optimizma i obnavljanja.