TROPSKO CVEĆE

 

Poreklom iz tropskih krajeva, gde sunce dostigne tačku direktno iznad područja minimum jednom u toku solarne godine, tropsko cveće se ponekad naziva i egzotično cveće zbog njihove povezanosti sa privlačnim, bujnim mestima koja su topla tokom cele godine.

 

 

 

 

U stvari, mnogo tropsko cveće koje se danas uzgaja na Havajima, vuče poreklo iz takvih izvarednih predela kao što su okolina reke Amazon u Brazilu, Kongo u Zapadnoj Africi i Indoneziji.

 

Značenja varijaju u zavisnosti od vrste tropskog cveća.

 

 

 

 

Orhideje označavaju luksuz i jedinstvenu lepotu.

Pripadnice lepšeg pola su posebno opčinjene orhidejama zbog svoje sofisticiranosti.

 

 

Fantastično i neobično cvećeproteja simbolizuje raznovrsnost, različitost i hrabrost.

 

 

 

 

Anturium je jednostavno tropsko cveće u obliku srca. Postoji u beloj, crvenoj, rozoj i zelenoj boji, a na vama je da izaberete najlepši.

 

 

Cveće pod nazivom rajske ptice nose poruke sreće, radosti i razdraganosti. Cvet je narandžaste boje, veoma interesantno istaknut na dugačkoj stabljici.

 

 

 

 

Svo tropsko cveće ima jednu zajedničku vrlinu – neuobičajan, markantni duh koji odražava želju za avanturom i jednostavnom brilijantnošću.

 

 

Za dame, ali i njihove zaštitnike, neustrašivog karaktera, nemirnog duha i želje za nečim drugačijim i neobičnim, tropsko cveće je savršen poklon!