011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

ŽUTO CVEĆE


Postoji dobar razlog zašto ne možete odoleti da se ne nasmejete kada ugledate buket prelepog, vedrog žutog cveća – žuta boja budi osećanje sreće i veselosti.


Takođe, ona je simbol prijateljstva, te buket sačinjen od žutog cveća simbolizuje nove početke i uživanje.Žute ruže imaju kraću, ali ništa manje fascinantnu, istoriju od drugih ruža. Buket žutih ruža izaziva vesela osećanja topline i sreće.Suprotno od romantičnih značenja ostalih ruža, žute ruže su simbol iskrenog prijateljstva. To im daje posebno mesto među ružama. Možda ne postoji bolji cvet od žute ruže da izmami nekom širok iskren osmeh.Simbol je sunca i Japanci smatraju da je uredan raspored njenih latica primer savršenstva, te je margareta sveti cvet Azijske kulture. Žuta margareta simbolizuje “Simpatisanje”.Žuti ljiljan predstavlja dvosmislenost, „Hodam da oblacima”. Ljiljan spada među napopularnije rezano cveće na svetu. Poreklom iz Egipta i cveta u kasno proleće i početkom leta.Gerberi su apsolutno omiljeno cveće među decom zbog svog jednostavnog izgleda koji podseća na belu radu i jakih očaravajućih boja. Ovo šareno cveće moze svakome izazvati osmeh na lice!Jedna od najlepših vrsta cveća, orhideja, je poznata kao cvet koji se daruje izuzetno važnim osobama u Vašem životu. Poželite lep dan i pokažite koliko Vam je stalo buketom žutih orhideja.Suncokret je najsrećniji cvet na svetu, a kao simbol odanosti i dugovečnosti, predstavlja jako lep poklon za dragu osobu. Ni jedan cvet ne daje podstreka i podiže duh kao ovaj žuti cvet. Veseo i vedar, odvažan ali i ležeran, buket suncokreta je topao i brižljiv poklon. Sa divnim žutim laticama koje okružuju centar, suncokret ima nepogrešiv izgled sunca, koji ga čini cvetom strasti.Lale su nastale pre više od deset decenija u Persiji i Turskoj, gde su imale značajnu ulogu u umetnosti i kulturi tog vremena. Ovo cveće žute boje je ranije asociralo na nesrećnu ljubav, dok se to vremenom promenilo u simbol srećnih misli i sunčanih dana.Irisi simbolizuju nadu, veru, mudrost, hrabrost i divljenje, dok žuti simbolizuju strastvenu ljubav. Sa svojom upečatljivom jedinstvenošću i lepotom, irisi imaju bogato značenje, i kada se daruju kao poklon, mogu preneti duboke emocije.
Narcisi vode poreklo iz južno-zapadne Evrope. Miris žutih narcisa je toliko slatkast i lep da je ovo cveće veoma brzo postalo popularno širom sveta. Ovo je odlično cveće za Blizance, koji vole njihovu žutu veselost.