ZNAČENJE NARANDŽASTE RUŽE


Osnovno značenje: želja, entuzijazam i strast.


Narandžaste ruže su među najpopularnijim varijantama ovog cveća danas. Vatrena boja odmah priziva strastvene misli. One takođe podsećaju na blještavi zalazak sunca ili na slatkoću citrusa.Narandžaste ruže dolaze u nijansama, od svetlo narandžaste, preko boje korala do boje kajsije. Od uvođenja ovakvih ruža u svet ruža, one su brzo našle svoje mesto u srcima i mašti ljubitelja.


Narandžaste ruže se prvenstveno smatraju simbolima želje, entuzijazma i strasti. Pošto je narandžasta boja kombinacija žute i crvene boje, ove ruže su često viđene kao most između osećanja prijateljstva koja simbolizuje žuta ruža i ljubavi koju simbolizuje crvena ruža.


Poklanjanje buketa narandžastih ruža može značiti početak razvijanja dubljih osećanja i želje da se prijateljstvo podigne na neki viši nivo. Takođe, mogu značiti i fasciniranost nekom osobom, ili poklon koji govori “Ponosan sam na tebe”.Ove ruže su postale savršen način da nekome dočarate vrelinu strasti, goruću želju i plamen ljubavi koji osećate. Narandžaste ruže imaju moć da pošalju poruku ljubavi možda čak i bolje od crvenih ruža!


Za kratko vreme koje su popularne, ruže ove boje su imale veliki uticaj. Od onih koji jednostavno uživaju u toplim bojama, do onih koji žele da prenesu to specijalno značenje, narandžaste ruže su postale oslonac iz porodice ruža.


Mogu da imaju sjaj od nežnog jesenjeg sunca koje greje i umiruje duh. U isto vreme, narandžaste ruže mogu jako obuzeti srce i dušu, poput vatre sa kojom ih povezujemo.
Bez obzira na svrhu, buket narandžastih ruža će svakako zagrejati stvari!