011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

Saksijsko cveće kao poklon (1. deo)

Postoji veoma veliki broj biljaka koje se mogu gajiti u kući. Saksijsko cveća možda predstavlja idealan poklon ali ujedno nekada predstavlja i veliku obavezu. Za saksijsko cveće su potrebni određeni uslovi i ono zahteva posebnu pažnju kako bi lpeo raslo onako kako i treba. Saksijsko cveće se obično poklanja osobama koje imaju iskustva sa gajenjem cveća ovakve vrste, te imaju određene razvijene navike u pogledu ovog cveća.

 

 

 

 

 

Saksijsko cveće se nikako ne sme zapustiti, potreban mu je adekvatan prostor i mora se pored ovoga računati na veliki broj drugih itekako važnih dodatnih faktora. Međutim, ovo je posebna tema kojom ćemo se pozabaviti neki drugi put. Sada ćemo se posveti saksijkom cveću kao adekvatnom poklonu za određenu osobu. Pitanje koje se postavlja pred svima koji nešto ovako žele da poklone je ustvari šta to odabrati od saksijkog cveća za pravi poklon? Postoji toliko cveća koje je divno i ima neku posebnu draž. Za početak potrebno je da se malo potrudite i da se zapitate šta bi to odgovaralo kao poklon za određenu osobu. Da li je to možda Bordo-bela ljubičica, Zeleni anturium ili Cupresus?

 

 

 

 

 

 

Činjenica je da su ljudi toliko različiti, a već njih dosta i poseduje određeno saksijsko cveće u svom domu. Možda je neko ponosni vlasnik i više vrsta ovog divnog cveća i njegov dom već krasi Kalandiva, Dracena ili Kalatea? Kada razmotrite sve činjenice, na neki način se vrtite u krug i opet ste neodlučni. Ovo ne predstavlja problem, jer mi smo tu da vam damo određene sugestije i predloge kako bi vam olakšali izbor poklona. Za početak treba da znate da je svaki cvet priča za sebe, a to isto vredi i za potencijalnog vlasnika. Ovo je prvi korak, a sledeće nedelje ćemo se pozabaviti nekim konkretnim predlozima i detaljima u vezi saksijkog cveća kao divnog poklona.