011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

Ruže i aranžmani od ruža (5. deo)

Rosa Foetida Persiana je divlja ruža koju su koristili da bi dobili druge boje koje do tada nisu bile prisutne. Kao jedna od retkih, prirodno žutih, učinila je da se pojavi još mnogo žutih i narandžastih nijansi. Jedna od veoma bitnih stvari bila je napraviti ružu koja će imati duži period cvetanja od onog koji imaju divlji primerci i pojedine grupe, tada već poznatih ruža. Ceo XIX vek je bio značajan po tome i po mnogim drugim dešavanjima vezanih za razvoj ružarstva u svim oblicima.

 

 

 

 

Puno je istorijskih momenata u kojima se pominje kraljica cveća, ali jedan od značajnijih slučaja je poznat po imenu Rat Ruža. Sredinom XV veka sukobile su se dve Britanske porodice čiji su amblemi bile ruže tj. Bela ruža od Yorka i Crvena ruža od Lancastera. Danas nam je poznato da su to bile ruže Rosa Alba Maxima i Rosa Gallica Officinalis. Iz XII veka datira priča da je Rosa Gallica Versicolor svoje drugo ime dobila po ljubavnici Henrija II, koja se zvala Fair Rosamund, pa otud Rosa Mundi.

 

 

 

 

Iz naše ponude vam ovog puta predstavljamo tri divna aranžmana od ruža. Za početak tu je predivan aranžman pod nazivom Ruže i kermit sa dekoracijom istaklenojvazni sa gelom. Za mnoge će ova dekoracija predstavljati odličan izbor. Nakon nje tu je i Narandžasta mini ružasa zelenilom ukorpici od lišća. Ovaj aranžman je zaista poseban i zaslužuje da mu se posveti pažnja. I na samom kraju, predstavljamo vam Ruže sa zelenilom u posudici. Ovaj aranžman krasi određena specifičnost i sigurno će predstavljati pravi izbor za one koji traže upravo ovako nešto.

 

 

 

 

 

Izvor: bastabalkana.com, organvlasti.com