011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

Ruže i aranžmani od ruža (4. deo)

Danas postoje mnoge slike iz perioda krajem XVIII veka, koje pokazuju žene u ljubavnom zanosu, prekrivene velikim količinama ružinih latica. Žosefina je unajmila slikara Pierre – Joseph Redoute koji je slikao ruže tog vremena i izdao ih je u knjizi Les Roses 1817 godine (tri godine posle njene smrti). Tako su ostale zabeležene ruže tog vremena. Naravno zasluga za brojne sorte koje danas imamo pripada i pravim pionirima, hibridizerima koji su dali sve od sebe da stvore što je moguće više novih sorti.

 

 

Ne treba zaboraviti imena: Vibert, Guillot, Moreau, Robert, Guerin, Laffay, Lawsom, Mauget, Lacharme, Margottin, Verdier, Pernet, Beluze, Garcon, Schwartz, Geschwind, Breon, Paul, Parson, Ducher, Portemer, Prevost, Marcheseau, Dubreuil, Miellez, Hardy, Van Houtte, Lambert i mnogi drugi. Njihova zasluga je velika, jer su bili prvi koji su nastojali da naprave drugačije ruže od onih koje je priroda dala.

 

 

 

Mi vam danas iz svoje ponude predstavljamo ruže žute boje. Žuta boja ruža je povezana sa suncem i svetlošću, čime se ruže ove boje dovode u vezu sa srećom i uticajem na bolje raspoloženje. Žute ruže šalju poruku privrženosti i poštovanja, a ne ljubomore, kako se mislilo ranije, i to bez skrivenih ljubavnih naznaka, te su pogodne za poklon prijateljicama, koleginicama i svim onim ženama sa kojima muškarci nisu romantično povezani. Takođe, iz naše ponude izdvajamo i dva aranžmana sa žutim ružama, a to su aranžman Žute ruže sa zelenilom u staklenoj čaši i Žute ruže sa dekoracijom ukorpi.

 

 

 

 

Izvor: bastabalkana.com, organvlasti.com