011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

Ruže i aranžmani od ruža (3. deo)

Sa istoka su došle mnoge dragocenosti, a među njima jedno od najvećih blaga prirode: Rosa Species. Kasnije su hrišćani u svojim pohodima sa istoka donosili pojedine primerke u Evropu.

 

 

 

 

Gajene su tokom svih tih vekova, međutim tek krajem XVIII veka, zahvaljujući Napoleonovoj ženi Žozefini doživljavaju svoj vrtoglavi uspeh. Ona je u svom dvorcu “Chateau de la Malmaison” napravila prvu izuzetnu kolekciju ruža. Naredba je bila da Napoleonova vojska iz svih pohoda u kojima je bila, donese što je moguće više primeraka različitih ruža. Tako su ruže počele da bivaju sve popularnije i dostupnije mnogim ljudima.

 

 

 

 

Danas postoje mnoge slike iz tog vremena, koje pokazuju žene u ljubavnom zanosu, prekrivene velikim količinama ružinih latica. Žosefina je unajmila slikara Pierre – Joseph Redoute koji je slikao ruže tog vremena i izdao ih je u knjizi Les Roses 1817. godine (tri godine posle njene smrti). Tako su ostale zabeležene ruže tog vremena.

 

 

Na kraju ovog teksta ostaje nam samo da vam ponovo predstavimo neke ruže i aranžmane od ruža iz naše velike ponude. Na početku odmah da vam skrenemo pažnju na jednu fenomenalnu plavu varijantu. U pitanju je Plava ruža, koja očarava svojom posebnošću. Međutim, ukoliko ste u potrazi za jednim lepim aranžmanom od ruža, onda bi vas svakako mogao zanimati Aranžman u kombinacijikermita i mini ruža u staklenoj čaši. No, ako ste ipak opredeljeni za tradicionalnu belu boju, onda je za vas možda savršen izbor Bela virdžinijaruža. Na kraju, ukoliko želite nešto zaista posebno i drugačije, svakako da  Mini ruža Jana deluje kao veoma privlačan i veoma lep izbor.

 

 

 

 

Izvor: bastabalkana.com