011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

Ruže i aranžmani od ruža (1. deo)

Od samog nastanka, ruže su plenile svojom lepotom. Tako je bilo i pre 5000 godina, kada su se u kineskim vrtovima pojavili prvi cvetovi ove predivne biljke koja danas sa pravom nosi titulu Kraljice cveća. Najstariji zabeleženi primerak je Rosa Sancta (R.x Richardii, The Holy Rose Of Abyssinia), koja je pronađena ispletena u vencima na glavama mumija u Egipatskim grobnicama. Gajena je u dvorištima hrišćanskih manastira i veoma često prikazivana na freskama Minoan Cretea.

 

 

 

 

 

Od tih davnih vremena do današnjih dana, mnogo je vrsti ruža živelo svoj život na ovoj planeti. Danas imamo zabeleženo nekih 30.000 različitih sorti, dok su mnoge nepovratno nestale u proteklim vekovima. U prodaji se može naći nešto više od 14.500 različitih varieteta, dok se ostale nalaze samo u vrednim kolekcijama. Jedna od lepših kolekcija u svetu, a naročito u ovom delu Evrope, se nalazi u vlasništvu Kraljevskog udruženje ljubitelja ruža Srbije i broji preko 2000 različitih varieteta.

 

 

 

 

 

Ukoliko i vi uživate u čarima ruža, onda se nalazite na pravom mestu jer vam možemo ponuditi upravo ono što tražite. Iz bogate ponude ovom prilikom izdvajamo Crvenu ružu Grandpri, koja je zaista posebna. Zatim, uz nju tu je i Rubi-red ruža koja uvek deluje očaravajuće. Na kraju ovog teksta vam možemo predložiti da pogledate i Crvenu ekvadorsku ružu iz naše ponude. Sigurno ćete biti zadovoljni onim što vam možemo ponuditi i nadamo se da ćete lako naći ono što tražite.