011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

Ruže i aranžmani od ruža (2. deo)

U prošlom tekstu smo spomenuli kolekciju ruža koja se nalazi u vlasništvu Kraljevskog udruženje ljubitelja ruža Srbije i broji preko 2000 različitih varieteta. Ono što je naročito važno za tu kolekciju, to je da se u njoj ne nalazi tako puno komercijalnih ruža, već naročito, one retke i teško dostupne sorte. Malo je kolekcionara u svetu koji se mogu pohvaliti takvim primercima, kao što su skoro zaboravljeni Hybrid Perpetual i Bourbon primerci, kao npr. Charles Gater, Comtesse O’Gorman, Province Panachee, Queen of Bedders itd.

 

I sve su to ruže sa puno mirisa, tako jakih, da prosto ne možete da poverujete. Naravno tu je i jedini primer zelene ruže Viridiflora, kao i vrlo interesantni primerak Rosa Omeiensis Pteracantha čiji mladi trnovi na jutarnjem i zalazećem suncu svetlucaju kao rubin. Veličanstvene Rosa Banksiae Lutea i Rosa Banksiae Lutescens koje cvetaju među prvima, u stanju su da u jednom naletu izbace i do 60.000 cvetova.

 

 

   

Mi smo se ovog puta opredelili da vam iz naše bogate ponude predstavimo ruže jako svetlih nijansi i tonova. Ukoliko ste zaljubljenik u ruže ovih boja, kao što je na primer bela, onda se nalazite na pravom mestu. Ono što bi vam se sigurno mnogo dopalo iz ponude je Bela Avelans ruža. Svejedno da li je u pitanju jedan cvet ruže ili čitav buket, nećete pogrešiti u izboru. Pored ove vrste ruža tu je i Vendela ruža, koja prosto pleni svojom nežnošću. Ukoliko poznajete značenje boja kod ruža, onda ćete sigurno znati na koji način i gde da u potpunosti upotrebiti ove predivne nijanse.

 

 

 

 

 

 

Izvor: bastabalkana.com