Kako odabrati cveće za godišnjicu?

Postoje razne godišnjice kojima se pridaje velika važnost. Ipak nekako kada se spomene godišnjica i proslava, prva stvar koja nam padne na pamet u vezi sa cvećem je ruža. Svi vrlo dobro znaju da je upravo ruža tradicionalno korišćena i da predstavlja znak ljubavi. Međutim, svaka nijansa ruže ima drugačije značenje. Vrlo je bitno znati koja boja je pravi izbor za određeni trenutak.

 

 

Crvena ruža kao poklon na Dan zaljubljenih vrlo je jasna kao znak da ste u ljubavi sa nekom osobom, ali dati je nekom sa kojima imate prijateljski odnos moglo bi biti itekako pogrešno protumačeno. Tu su i druge boje kao što je narandžasta, žuta i ostale, pa treba biti dobro upoznat sa pojedinim značenjem boja, a da sebe ne bi doveli u neku nezgodnu situaciju.

 

Ruže su svakako najpopularnije kao izbor pri poklonu za određenu godišnjicu. Ništa neće toliko lepo obradovati žene kao izajave ljubavi krunisane ružama kao predivnim poklonom.

Pored ruža postoje i mnoge druge vrste cveća koje se mogu savršeno uklopiti kao poklon za određenu godišnjicu. Svaki cvet je priča za sebe i svaki je lep na sebi svojstven način.

 

U obeležavanju poslovnih godišnjica za prvu godinu može kao poklon da posluži Dan i noć. Druge godine to bi mogao biti Cosmos (Kosmeja ili Vrenica). Treće godine na red bi došla Fuksija (Minđušica - Fuchsia), dok bi zatim na poklon došao Geranium (Zdravac), a posle Bela rada (Bellis perennis). Ruže ne treba uzeti u razmatranje do petnaeste poslovne godišnjice, posle toga na red dolaze Ljiljani.

Ukoliko niste sigurni šta da poklonite nekome za određenu proslavu godišnjice, obratite se iskusnim poznavaocima ovog posla i nećete biti razočarani.