011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

ISTORIJA I ZNAČENJE BELE RUŽE


Osnovno značenje: čistoća, nevinost, naklonost, duhovnost.


Sa svojim netaknutim izgledom, bele ruže simbolizuju čistoću, nevinost i tajnost. Postoje mitovi i legende o poreklu prve ruže, koja je u početku bele boje, a potom čudesno transformisana. Često, bela ruža je opisana kao umrljana krvlju ili pocrvenela od poljupca.Ponavljanje ove teme doprinosi uspostavljanju belih ruža kao simbol čistoće.


Rana tradicija je takođe koristila belu ružu kao simbol prave ljubavi, zajednice koju će kasnije obeležavati crvena ruža. Međutim, ove ruže i dalje uspevaju da zadrže svoje simbolike nevinosti. One se danas koriste da izraze različita osećanja.


Takođe poznate i kao mladine ruže, bele ruže su tradicionalni svadbeni cvetovi. U tom smislu, one predstavljaju jedinstvo, vrlinu i čistoću novog braka.


Simbol su ljubavi za mlade, što dodatno jača asocijaciju i čini ih idealnim za brakove. Mladin buket često se sastoji od belih ruža i drugog cveća bele boje.


Bele ruže su isto tako povezane sa ponosom i strahopoštovanjem, što ih čini pogodnim spomenom za voljene preminule. Sahrana i odgovarajući aranžnani uključuju tradicionalno i bele ruže. Kao simbol sećanja, ove ruže predstavljaju i duboku ljubav i poštovanje.


Dok se većina davno uspostavljenih značenja belih ruža koriste i danas, neka su zaboravljena. Pupoljci belih ruža, na primer, su tradicionalni simbol za devojaštvo i nose poruku ,,Suviše mlada za ljubav“.


Iako je ovo značenje davno zaboravljeno, ono i dalje predstavlja bitan deo značenja belih ruža.


One mogu da simbolizuju nove početke ili znak opraštanja. Bele ruže mogu da prenesu osećanje ljubavi, prijateljstva, poštovanja i nade.


U osnovi svih ovih poruka je utisak o nevinosti i čistoći, koji su postali sinonimi za bele ruže.Iz bilo kog razloga da poklanjate bele ruže, možete biti sigurni da ćete biti duboko cenjeni od strane primaoca.