011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

CVEĆE ZA DAN ZALJUBLJENIH

 

Polako ali sigurno nam se bliži Dan zaljubljenih, stoga počnite da planirate na vreme, šta je to što možete da poklonite voljenoj osobi.

 

 Dobar savet: cveće za onu koju volite na dan Zaljubljenih, je savršen poklon za vašu dragu, pogotovo ako ste pomalo nespretni u odabiru romantičnih poklona.

 

Dan Zaljubljenih i cveće – Kratka ali mirisna istorija

 

Dan Zaljubljenih vuče svoje korene od katoličkog praznika u čast Svetog Valentina, ali njegova povezanost sa romantičnim ljubavima nije postojala sve do kraja srednjeg veka u Evropi, kada je odjednom procvetala.

Prema legendi, Sveti Valentin je poslao ljubavno pismo ćerci svog tamničara, noć pre smaknuća sa potisom “Od tvog Valentina”. Tako je počela tradicija slanja čestitki za Dan Zaljubljenih.

Iako je slavljenje ovog dana relativno nova pojava, hiljadama godina se sredina februara slavila kao vreme plodnosti i ljubavi. Nije čudno što je cveće odličan poklon za ovo doba godine, s obzirom da vekovima cveće simbolizuje romantiku, ljubav, brak i plodnost. 

Darivanje cveća voljenoj osobi na Dan Zaljubljenih potiče od staromodnih običaja gde se buket cveća slao kako bi preneo određenu neverbalnu poruku. Sve počinje u osamnaestom veku od Čarlsa II iz Švedske, kada je svaki cvet imao specifična značenja pomoću kojih se vršila čitava konverzacija samo pomoću slanja cveća. 

Ali kada je cveće kao način svakodnevne komunikacije izašlo iz mode, ljudi su nastavili da ga šalju u specijalnim prilikama i kako bi izrazili osećanja ljubavi i divljenja. Zbog toga i danas darujemo cveće na Dan Zaljubljenih.

 

 

Tipovi cveća na Dan Zaljubljenih 

 

Ukoliko još uvek niste sigurni koje cveće da izaberete, nudimo vam spisak najpopularnijih:

 

Ruže su najprikladnije kada želite da pokažete nekome da ga volite. Postoji veliki izbor od preko 150 vrsta ruža. Boje, oblici, kombinacije...sve je na Vama!

 

    *Crvene ruže – Simbolizuju romantičnu ljubav. To je savršen poklon za Dan Zaljubljenih za devojku ili suprugu. Samo pazite da ne poklonite crvene ruže prijateljici – ne želite da pošaljete pogrešnu poruku!

 

     *Ciklama ruže – Ove ruže govore da se onaj koji daruje ove ruže zaljubio na prvi pogled u onu koja prima ruže. 

     *Narandžaste ružeUkoliko želite da pokažete nekome koliko ga želite kraj sebe, narandžaste ruže su vaš izbor

                                                                                              

    *Žute ruže – Ruže koje simbolizuju sreću i pravo prijateljstvo. 

    *Roze ruže – Jarko roze ruže simbolizuju zahvalnost i poštovanje prema primaocu, dok nežno roze ruže nose osećanja simpatije. 

 

                                                                                                                               

     *Bele ruže – Ukoliko poklonite bele ruže za Dan zaljubljenih pokazaćete da veoma poštujete tu osobu i da prema njoj imate samo najbolje namere.

                                                                                                  

Karanfili su, takođe, veoma popularni na Dan Zaljubljenih. Ženstveni i lepi, baš kao i Vaša draga osoba. I svaka boja ima svoje značenje: crvena („Moje srce kuca samo za tebe”), roza („Nikad te neću zaboraviti”), bela (Pomirenje, poštovanje, nevinost, srećno), ciklama (Prijateljstvo, luksuz). 

 

Romantični i šarmantni ljiljani su savršen klasičan poklon za Dan Zaljubljenih. U kombinaciji sa dobrom čokoladom, oni su sjajan način da izrazite ljubav. 

 

Alstromerija je cveće za vesele i duhovite devojke.

 

Poznate po svom savršenom a jednostavnom obliku, lale su lep poklon za jednu damu. 

                                                                                                                                

 

Da li želite da se Vaš poklon zaista ističe od drugih?  Uz dobar buket, dodajte i karticu sa porukom. 

 

 

Nasi predlozi su:

 

- Volim te.

- Uvek si mi u mislima.

- Ne mogu da dočekam da proslavim ovaj dan sa tobom.

- Nisam mogao više da čekam da ti kažem da te volim! (poklonite cveće 13.02.)

- Za najlepšu devojku/ženu na svetu...

- Stotinu je razloga zašto te volim.

- Kada si pored mene, svaki dan je Dan Zaljubljenih.

- Ulepšavaš mi svaki dan.

- Neprocenjivo blago je svaki minut proveden sa tobom.

 

 Dakle, sve što Vam treba za romantičan Dan Zaljubljenih su Vaš cvećar i malo mašte, a pogledajte i našu specijalnu ponudu za ovaj najromanitčniji dan u godini