011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

USKRS I CVEĆE

 

Uskrs je pun običaja, tradicije i simbola, pozajmljenih iz Hrišćanstva i antičkog sveta. Religijsko poreklo Uskrsa potiče iz Hrišćanske vere, dok ga većina ljudi povezuje sa veselo ofarbanim jajima i zecu koji dolazi da najavi proleće.

 

 

 

 

 

Ali, zajednička nit povezuje ove simbole – svi predstavljaju plodnost, novi život i preporod. Sa svojim nežnim i delikatnim laticama i mladim pupoljcima, nije čudno što se prolećno cveće uklapa u celokupnu Uskršnju sliku.

 

Cveće je savršen način da dodate toplinu, sjaj i vesela osećanja svakoj Uskršnjoj proslavi – ono je pravi sezonski simbol.

 

Prolećno cveće je uvek označavalo plodnost, izobilje i obnovu, pa darujući koloričan i mirisan cvet je najbolji način da se popuni prostor izmedju simbolizma i značenja Uskrsa. Ovo cveće budi čula i podseća vas na nove početke.

 

Prirodni miris jarko crvenih lala, umirujućih margareta i predivno belih ljiljana će okrepiti vaš duh i ispuniti sobu novim životom.

 

 

 

Beli Uskršnji ljiljani

 

Kao antički simbol Vaskrsenja, beli ljiljani su pogodni za Uskršnja slavlja. Uskrs nebi bio potpun bez ovih suptilnih znakova nevinosti i naklonosti, čineći sve oko sebi ispunjenim radošću i spokojem.

 

 

 

Lale

 

Kao simboli ljubavi, strasti i verovanja, lale su veran prestavnik svih vrednosti koje se prožimaju kroz Uskrs.

 

 

 

 

Margarete

 

Slatki ukus čednosti i vernosti može doći samo od jednostavne bele margarete.