Srećan Vam Dan muškaraca

 

Danas je međunarodni dan muškaraca, koji se obeležava od 1999. godine. Bilo je i vreme da i gospoda dobiju neku formu svog 8. marta. :)

S obzirom da je došlo do ove promene, usput su se menjale i druge stvari, pa tako i odnos prema poklanjanju cveća muškarcima. Nekima možda to još uvek deluje čudno, ali i za svakog muškarca postoji pravo cveće. Ok, za neke muškarce je i dalje najviši domet obična biljka.

 

 

Međutim, kao što će muškarac sakriti činjenicu da ponekad odgleda epizodu „Očajnih domaćica” ili čak neke indijske serije, ponekad će mu biti teško da prizna koje cveće voli. Tu Vam mi možemo pomoći! Pitali smo veliki broj pripadnika jačeg pola šta misle o cveću, i sada ćemo vam otkriti rezultate tog istraživanja.

 

Koje boje cveća i aranžmani su najbolji kao poklon muškarcu?

 

 

 

Ne kažemo da oni vide svet u crno-beloj formi, ali po mišljenju većine muškaraca, verovatno je najbolje da izbegavate pastelne boje ili aranžmane koji su suviše „ukrašeni”.

 

Birajte „muževnije” palete, kao što je buket orhideja u beloj ili bordo boji, ili buket kala koje su obično dobro cveće za muškarce. Većina muškaraca nam je rekla da voli tropsko cveće kao što je anturium, jer ono ima „ličnost” i „jaku pojavu”.

 

 

Savremeni cvetni aranžmani, sa jakim strogim linijama i prirodnim izgledom, su savršeni za muškarce. Takođe, važno je imati na umu da određeno cveće može simbolizovati jaka osećanja kao što su:

 

Margarete – prijateljstvo

Crvene ruže – romantična ljubav

Žute ruže – prijateljstvo

Ljiljan – privrženost

Ljubičice – odanost

Bambus – za sreću.

 

 

 

Vrlo je moguće da Vaš muškarac ne zna simboliku ovog cveća. No, to ćete lako popraviti, ukoliko ispišete prigodnu poruku na kartici. ;)

 

U kojim prilikama je najbolje poslati cveće muškarcu?

 

Cveće se može poklanjati u svakoj prilici, muškarci vole da dobijaju cveće iz istih razloga zbog kojih ga i poklanjaju. Obratite pažnju u kojim prilikama on poklanja cveće (rođendani, godišnjice itd.), ovo su idealne prilike da uzvratite istim gestom. Cveće možete poslati i kako bi čestitali uspeh na poslu.

 

 

Zapamtite da je kontekst veoma bitan.

 

 

 

Ukoliko vaš muškarac radi u kancelariji, onda bi poslati buket ruža možda bio lep poklon. Ali ukoliko radi na gradilištu, onda biste možda mogli da sačekate sa cvetnim iznenađenjem dok se ne vrati kući.

Na kraju, cveće za muškarce su ista vrsta poklona kao i za žene: poklon iz ljubavi. Tako da, ukoliko vaš muškarac zna da ga volite – ili ukoliko želite da zna – pošaljite mu cveće. Kao što žene vole da dobijaju cveće bez nekog posebnog razloga, iznenadni cvetni poklon za njega će, takođe, učiniti čudo. A, možda je vreme da počnete da obeležavate dan muškaraca sa svojim dragim tako što ćete mu pokloniti cveće. :)