011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

Simbolika cveća na svadbi

 

Kada je u pitanju dekoracija i organizacija svadbe, cveće spada u prioritete, jer se najčešće koristi za dekoraciju i detalje koji će učiniti da vaše venčanje iz snova bude savršeno. Lepota, boje i značenje cveća treba da bude usklađeno sa vašim željama, jer svaki cvet predstavlja neku osobinu sa kojom se možete poistovetiti i koja će vas pratiti kroz život.

 

  

 

Bidermajer je najvažniji cvetni detalj na svadbi, ali takođe cveće se koristi i kao ukras za rever i mladinu frizuru, za dekoraciju stolova, dekoraciju sale i automobila, dekoraciju vrata i kapije, a takođe i kao motiv za ukrašavanje pozivnica, torte, itd. U nastavku pogledajte koje cveće se najčešte koristi na svadbi, te koju priču i simboliku nosi.

 

Kale su simbol veličanstvene lepote i elegancije. Idealne su za bidermajere, revere i dekoracije za sto. 

 

   

 

Ruže su simbol ljubavi, radosti, lepote i strasti. One su univerzalne, i mogu se pronaći u raznim bojama, te se od njih mogu praviti bidermajeri, reveri, buketi ili aranžmani za sto. Ruže su u sezoni tokom cele godine, a činjenica je da su najpopularnije cveće na venčanjima.

 

       

 

Lale predstavljaju ljubav, strast i zaljubljenost. Ovaj cvet postoji u raznim bojama i njihova sezona je krajem proleća. Najbolje su za pravljenje buketa i cvetnih aranžmana.

 

     

 

Karanfil je cvet koji simboliše hrabrost, ljubav i talenat. Najbolji su za pravljenje buketa, aranžmana i revera za mladoženju. Dostupan je tokom cele godine. Latinski naziv karanfila "Dianthus" potiče od grčke reči koja znači "Bog", ovaj cvet je kod nas popularan i pod nazivom "seoski lepotan".

 

     

 

Hortenzija je obično simbol ljubavi i razumevanja. Savršene su za dekoraciju i popunjavanje cvetnih aranžmana, kako bidermajera tako i dekoracija za svadbeni sto. One su u sezoni u proleće i jesen. Boje su u rasponu od bledoroze, preko jarko ljubičaste, pa sve do plave nijanse.

 

  

 

Iris je često simbol dostojanstva, nadahnuća, slave i hrabrosti. Plavi iris, podstiče sanjarenje i maštu, lagodan život i sreću. Žuti iris označava strast.

 

  

 

Ljiljan je simbol uzvišenosti, časti, čednosti, veličanstvenosti i veruje se da postoji još od početka ledenog doba. Cvet sa predivnim mirisom, dostupan je tokom cele godine. Vrlo često se koristi na venčanjima jer simboliše odabiranje voljenog bića.

 

      

 

Ukoliko želite detaljno da se dogovorite oko dekoracije svadbe, pozovite nas na broj 0652491675 ili pošaljite mail na office@cvecarakazablanka.com, kako bismo zakazali sastanak i dogovorili se oko detalja.

 

Vaša "Kazablanka"