011 24 91 675
Radno vreme:  07:00 - 00:00

Ukrasite orhidejama stolice mladenaca

 

Ukrašavanje stolica mlade i mladoženje daje posebnu nit i unosi šarm, te ostavlja izuzetan utisak kad je u pitanju dan venčanja. Te dve najbitnije stolice toga dana biće u centru pažnje, gotovo čitavo veče, pa je upravo iz tog razloga ovo možda i jedan od najkorisnijih saveta kojim možete učiniti vaše venčanje jedinstvenim.

 

 

 

Postoje razne vrste cveća koje je prikladno za vaše večanje, kao što postoje i posebni aranžmani koji se prave izuzetno za tu priliku, a ovoga puta smo izabrali da stolicu izabranika vašeg srca, i vašu, ukrasimo predivnim orhidejama.

 

Orhideje postoje u raznim bogatim egzotičnim bojama. Ipak, želite li da sledite tonove koji se upotpunjuju sa vašom venčanicom, i ostavite stvari jednostavne i jasne, odlučićete se sigurno za orhideje u beloj boji, koje su zaista vanvremenski klasik.

 

 

 

 

Pa da krenemo sa našom malom radionicom sa ovaj put.

 

 

Za ovaj projekat će vam biti potrebno:

 

- 3 purpurne singapurske orhideje

- 6 blago zelenih singapurskih orhideja

- makaze za cveće

- niti slame (koje ćemo koristiti za vezivanje)

- široka traka

- žica (nije neophodna)

 

 

 

Prvo što trebate imati na umu je da će orhideje biti bez vode čitavo veče, koliko će i trajati venčanje, te ih je potrebno dobro natopiti vodom, kako bi što duže zadržale zdravu boju, i vitalnost. Isecite ih tako da ne budu ni previše duge, ni suviše kratke, dakle nešto između.

 

Uzmite purpurnu orhideju i zatim je uparite sa dve blago zelene, na taj način ćete da kreirate poseban ugao koji će kasnije podsećati na spiralu. Zatim dodajte i druge dve purpurne orhideje uparene za blago zelenim koje su vam ostale na raspolaganju. Svakako vodite računa da su purpurne malo višlje, odnosno istaknutije u odnosu na blago zelene, jer ćete na taj način postići željeni efekat kontrasta te dve boje.

 

 

 

 

Kada budete zadovoljni za izgledom buketa u vašoj ruci, vežite ga nitima slame, kako bi zadržali željeni oblik buketa i van vaših ruku. Vodite računa da bukete uvežete čvrsto, kako se ne bi raspali tokom večeri.

 

 

 

 

Zatim, uzmite ukrasnu široku traku, kojom ćete vezati vaš prekrasni buket za stolice. Vodite računa da čvor bude sa zadnje strane stolice. Još jednom trakom, ovaj put užom, učvrstite dodatno buket za traku koja je učvršćena za stolicu.

 

 

 

Ukoliko ste mišljenja da će se dosta manipulisati sa stolica i da ćete ih često cimati levo-desno, nije s goreg povezati je kratkom žicom na par mesta, čisto da budete sigurni da se prekrasnom buketa orhideja ništa neće desiti tokom vaše posebne večeri. Naravno da boje orhideja mogu biti odabrane i drugačije, što zavisi od vas samih.

 

 

 

Orhideje možete poručiti u cvećari "Kazablanka",ili nas posetiti i dogovoriti da Vam naši dekorateri odrade profesionalno dekorisanje.

 

Foto: Pinterest